15 Temmuz 2011 Cuma

The Cranberries



1998 yılında The Cranberry Saw Us adıyla kurulan İrlandalı alternatif rock grubu. 2003 yılından 2009 yılına kadar grup dağılmasına rağmen sonra tekrar birleşip hayranlarını sevindirdiler.
Süper vokalist Dolores, süper müzik ve süper şarkı sözleri ile tam anlamıyla mükemmel kavramını kullanılabileceğiniz bir grup.
Dolores'in muhteşem sesiyle her şarkısını ayrı bir zevk alarak dinlediğim, her türlü ruh haline uygun(yeri geldiğinde neşelendiren, yeri geldiğinde hüzünlendiren) şarkıları bulunan grup.
22 Temmuz'da İstanbul'daki konserlerine gitmeye nail oldum. Dolores'i görünce afallamamak, aşık olmamak elde değil. Dolores sen nasıl bir insansın diyorsun resmen.

Konser sırasında el kol sallamaları, zıplayışları, sahnede oradan oraya koşturuşları, garip garip dansları, robot gibi hareketleri falan resmen içi içine sığmayan bir çocuk gibiydi, o yaşta olmasına rağmen.
Ve tabi ki sesi, bildiğin canlı ses ile kasetlerindeki ses birebir aynı, hiç oynanmamış. Hatta canlı performans çok çok daha iyi. Neden back vokal kullanmaya gerek duymadığının kanıtıydı bu konser.
Kuyruk işkencesine, küçük çiftlik parkın bunaltıcı atmosferine, sahnenin kötü konumuna rağmen çok güzel bir konserdi.
Çok eğlendik, çoştuk, zıpladık, söyledik şarkılarını. Tek kelimeyle mükemmeldi. Ölmeden yapılması gerekenler listesinde canlı dinlemesi gereken grup.
Bu konserden sonra "Animal Instinct"i her son ses dinlediğimde konser aklıma geliyor ve tekrar konser olsun da akşama gideyim istiyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder